Paste cu roșii coapte

2025-07-27
Porție: 4
  • Distribuiți:

Pregătire

Îndepărtăm codiţele roşiilor, după care le coacem în cuptor preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 10 minute. Atunci când sunt gata, le lăsăm la răcit. Le decojim şi le tăiem în bucăți mai mari. Păstrăm și zeama pe care au lăsat-o.

Într-o tigaie mai mare călim usturoiul feliat în ulei de măsline, adăugăm caperele și măslinele tăiate. Gătim câteva minute, după care turnăm peste vin. Fierbem până ce se evaporă jumătatea vinului, adăugăm roșiile și anchoi-ul. Presărăm ușor sare – atenție, anchoi-ul este tare sărat. Fierbem sosul cu clocote mai mari încă 5-6 minute, iar la sfârșit condimentăm cu frunzele de busuioc feliate și piper negru proaspăt măcinat.  

Între timp pregătim și pastele: punem la fiert apă sărată și fierbem pastele. Atunci când sunt gata, adăugăm sosul de roșii și amestecăm bine. Dacă este prea uscat sosul, îl putem îmbogăți cu niște apă din cea în care am fiert pastele. Servim cu parmezan și câteva picături de ulei de măsline și – opțional – cu vinul pe care l-am folosit la gătit.