Punem la fiert într-o cratiță oțetul balsamic, reducem la jumătate sau fierbem până ce obținem o consistență siropoasă. Punem la o parte.
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade. Îndepărtăm codiţele roşiilor și le punem pe o tavă, după care le coacem la cuptor pentru 15-20 de minute. Lăsăm să se răcească și le curățăm. În timp ce roșiile se răcesc, pregătim pesto-ul. Folosind un mixer, tocăm frunzele de busuioc cu niște ulei de măsline și semințe de pin. Adăugăm și usturoiul mărunțit și parmezanul ras. Condimentăm cu sare, piper și suc de lămâie. Înainte de servire tăiem brânza telemea în cuburi mici, le așezăm pe mijlocul farfuriei și punem peste o roșie coaptă. Stropim în jur cu oțet balsamic redus și pesto, iar la sfârșit turnăm ulei de măsline din belșug peste roșie. Este o delicatesă extraordinară, într-adevăr de vară.