Supă de roșii cu găluște de țelina

2025-07-22
Porție: 6
  • Distribuiți:

Pregătire

Încălzim cuptorul la 200 de grade. Rădăcina de țelină o învelim în folie de aluminiu și o coacem pentru 45-50 de minute. Lăsăm să se răcească, o curățăm de coajă și tăiem în cubulețe. Punem la o parte.

Curățăm roșiile. În primul rând, punem la fiert o oală cu apă. Îndepărtăm codiţele roşiilor și le punem în apa în fierbere, apoi le scoatem în apă rece după câteva minute de fierbere. Le lăsăm în apa rece pentru o perioadă scurtă, după care le curățăm de coajă. Roșiile decojite le tăiem în cubulețe.

Călim usturoiul feliat și ceapa mărunțită în ulei de măsline, adăugăm jumătatea roșiilor și țelina verde. Presărăm ușor cu sare și fierbem 30 de minute. Între timp pregătim găluștele. Zdrobim rădăcina de țelină până obținem o consistență de piure, amestecăm cu gălbenușul de ou, făină, sare și modelăm găluștele cu ajutorul unei linguri. Găluștele le pregătim în apă în fierbere.

Scoatem țelina verde din supa noastră, după care mixăm supa. Adăugăm restul roșiilor și fierbem încă 30 de minute. Atunci când este gata, condimentăm cu sare, piper. Servim cu găluşte de țelină, frunze de țelină prăjite în ulei și niște ulei de măsline. Preparatul merge bine cu pâine prăjită unsă cu usturoi.