Punem la fiert orzul înmuiat în 4 dl de apă. Presărăm și fierbem sub capac până ce se evaporă complet apa. Lăsăm să se răcească, tot acoperit cu un capac. Prăjim în niște ulei într-o tigaie cu pereți groși ciuperca pleurotus tăiată în fâșii. O scoatem din ulei și o punem la o parte. Dacă este necesar, mai punem niște ulei în tigaie și călim o ceapă mărunțită. Când este gata, adăugăm ciuperca prăjită, coaja de lămâie murată, niște zahăr și sare. Amestecăm bine, după care adăugăm și orzul fiert, mărarul, menta și pătrunjelul mărunțit. Condimentăm cu ulei de măsline și suc de lămâie, sare, piper. Cealaltă ceapă o tăiem în rondele, rondelele le dăm prin făină și le prăjim în ulei. La servire le așezăm peste salata caldă de cereale. Această salată este excelentă ca garnitură lângă cărnuri coapte sau pregătite la grătar.
Pregătirea lămâii murate este foarte simplă. Este un condiment excelent pe care îl putem folosi foarte variat. Este modul excelent de utilizare a cojii de lămâie stoarsă. O putem prepara și din lămâi întregi. Tăiem lămâile în sferturi și le punem într-un borcan mai mare cu capac, alternându-le cu sare. Le lăsăm la murat câteva săptămâni, adăugând sare dacă este necesar. La utilizare, folosim doar partea galbenă a cojii de lămâie, iar partea albă o aruncăm.