Pilaf de bulgur si rosii cu spinare de miel

2025-04-28
Porție: 4
  • Distribuiți:

Pregătire

Tăiem în bucăți mai mici carnea și le amestecăm cu condimentele într-un bol de amestecare. Această tehnică se numește marinare uscată. Punem la o parte.  

Într-o oală cu pereți mai groși prăjim bulgurul într-o lingură de ghee, după care îl scoatem într-un bol. Putem pregăti ghee acasă: punem untul într-o oală mai mică, încălzim pe foc mic până la fierbere și fierbem până când substanțele solide de grăsime se așează în partea inferioară a recipientului. Strecurăm cu grijă. Rezultatul va fi un unt de 100% de grăsime – adică ghee. Este perfect pentru prăjirea şi coacerea cărnurilor.

În restul de ghee călim ceapa mărunțită, adăugăm roșiile tăiate, fierbem puțin, după care adăugăm și bulgurul preprăjit. Turnăm peste supă de pui, presărăm puțin și gătim până când este gata.

Între timp pregătim carnea. Într-o tigaie încălzim uleiul, adăugăm carnea condimentată, marinată și o prăjim. Putem pregăti și în cantități mai mici, mai ales că dacă gătim prea multă carne deodată aceasta va răci prea mult tigaia și, în loc să se rumenească, va începe să fiarbă. Odată ce este gata, lăsăm carnea să se odihnească câteva minute, apoi o servim cu bulgur cu roșii.