Arancini cu pesto

2025-04-28
Porție: 4
  • Distribuiți:

Pregătire

Aceasta este o mâncare italiană tradițională, un mod genial de a folosi risotto-ul rămas. Pentru risotto, călim într-o oală cu pereți groși ceapa mărunțită în puțin ulei de măsline. Când devine translucidă, adăugăm vinul alb și gătim până când alcoolul se evaporă. Apoi încorporăm orezul și amestecăm cu o lingură de lemn. Adăugăm treptat, amestecând continuu, supa de pui: turnăm peste puțină supă, fierbem până ce se evaporă. Repetăm până ce se înmoaie orezul. Atenție să nu-l fierbem prea mult – un risotto este perfect atunci când boabele de orez rămân ușor ferme, adică aldente. Când este gata, luăm de pe foc, adăugăm untul, parmezanul și pesto-ul. Punem la o parte să se răcească.  

Pregătim umplutura. Radem brânza, adăugăm roșiile uscate tăiate, busuiocul mărunțit, sare, piper și pregătim un aluat ușor de lucrat. Formăm din acest aluat bile mici.

Din risotto-ul răcit formăm discuri cu mâinile umede, punem în mijlocul acestora o bilă de umplutură și învelim umplutura cu risotto. Trebuie să obținem o bilă mai mare de orez.  

Pregătim și sosul de roșii. Într-o oală mai mică călim usturoiul feliat în niște ulei de măsline. Să avem grijă să nu-l ardem! Turnăm peste bulionul de roșii, presărăm și fierbem până obținem o consistență de sos. Condimentăm cu busuioc mărunțit, sare, piper. În timp ce fierbe sosul, prăjim și bilele de orez. Le dăm prin făină, ou, pesmet și le prăjim în ulei până ce se rumenesc frumos. Servim cu sos de roșii, stropite cu niște ulei de măsline.