Pâine de lămâie cu mac și afine

2025-04-29
  • Distribuiți:

Pregătire

Pâinea: amestecăm zahărul, făina, macul și praful de copt. Într-un bol separat batem puțin ouăle, iaurtul și untul topit, după care încorporăm acest amestec cu amestecul de ingrediente uscate. Adăugăm coaja rasă de lămâie și afinele amestecate cu o lingură de făină. Transferăm într-o formă unsă cu unt și coacem timp de 50-60 de minute în cuptor preîncălzit la 160 de grade.

Sirop: fierbem apă cu zahăr, apoi lăsăm să se răcească. Adăugăm coaja rasă și sucul de lămâie și stropim pâinea.

Glazura: pregătirea glazurii cu lămâie este foarte simplă – cernem zahărul pudră și adăugăm atât suc de lămâie cât să obținem o glazură albă, strălucitoare. Decorăm cu aceasta pâinea. Atunci când s-a întărit, feliem și servim.