Pandișpan: separăm ouăle, cu un mixer batem gălbenușurile cu jumătatea zahărului. Albușurile, tot cu un mixer, începem să le batem, adăugând treptat – în 2-3 porții – cealaltă jumătate a zahărului. Trebuie să obținem o cremă lucioasă, stabilă. Amestecăm cele două creme de ou, adăugăm făină cernută, amestecăm și turnăm într-o formă de tort (ungem cu unt numai fundul formei). Coacem la cuptor preîncălzit la 160 de grade timp de 40-50 de minute – dar timpul coacerii depinde de mărimea formei.
Cremă cu frișcă: batem frișca. Amestecăm brânza de vaci cu zahăr pudră, suc de lămâie și coajă de lămâie, după care încorporăm și frișca. Ținem la frigider până la asamblarea tortului.
Jeleu de fructe de pădure: înmuiem gelatină în 30 ml de apă rece și lăsăm să stea. Începem să încălzim fructele cu jumătatea zahărului. Cealaltă jumătate o amestecăm cu amidon, iar atunci când fructele încep să fiarbă adăugăm și acest amestec. Fierbem 2-3 minute, amestecând continuu. Luăm de pe foc și adăugăm gelatină înmuiată, după care lăsăm să se răcească.
Sirop de zahăr: fierbem apa amestecată cu zahăr, luăm de pe foc și adăugăm coaja rasă de lămâie.
Asamblare: pandișpanul răcit îl tăiem în trei blaturi egale, după care transferăm atât jeleul de fructe, cât și crema în poșuri. Stropim cu sirop primul blat, formăm cercuri alternante de cremă de brânză și jeleu, până ajungem în centrul tortului. Procedăm la fel cu al doilea blat, apoi așezăm deasupra ultimul blat de pandișpan. Punem la frigider peste noapte, a doua zi învelim cu cremă de brânză și decorăm cu fructe proaspete de pădure.