Tiramisu cu limoncello





Pregătire

Cremă de lămâie: gălbenușurile de ouă, zahărul, sucul de lămâie și coaja rasă de lămâie le punem într-un bol de sticlă și le încălzim peste baie de aburi, amestecând continuu, până se îngroașă (până ajunge la 82 de grade). Când s-a îngroșat, luăm de pe foc, adăugăm untul și punem la frigider ca să se răcească complet. Când s-a răcit, adăugăm la cremă mascarpone-ul și batem până la spumare cu ajutorul unui robot de bucătărie.

Sirop: încălzim până la fierbere zahărul și apa, adăugăm coaja de lămâie și limoncello-ul.

Asamblare: așezăm pe fundul unei tăvi din sticlă un strat de pișcot înmuiat în sirop, după care turnăm peste jumătatea cremei și aranjăm uniform și repetăm. Decorăm cu cremă de lămâie, coajă rasă de lămâie și felii de lămâie.

 



- www.szekelykonyhaeskert.ro -