Amestecăm, încorporăm ingredientele aluatului, îl acoperim și-l lăsăm să se odihnească timp de 30 de minute. Legumele verzi le spălăm, le tăiem şi le amestecăm cu sare, piper și ulei. Împărțim aluatul în 6-8 porții (în funcție de câte lipii dorim să facem), formăm bile mici și le întindem, în formă de cerc, atât de subțiri cât putem. Așezăm o porție ideală de umplutură peste un cerc de aluat, apoi pliem marginile laterale ale aluatului una peste cealaltă, obținând astfel o formă de bărcuță. Coacem lipiile umplute pe ambele părți, într-o tigaie mare și cu fundul plat, până devin aurii. Zsingjalov hac este adesea consumat cu vin roșu sau bere, iar cei care preferă un stil de viață mai cumpătat, îl pot mânca cu chefir, iaurt sau lapte bătut.
Zsingjalov hac

Ingrediente
Pregătire
- www.szekelykonyhaeskert.ro -